Persbericht

Als follow up van het Eerste  Nationaal Competitiveness Forum Suriname zijn er inmiddels vier werkgroepen gevormd. Deze zijn: Public Private Partnership; Education and Innovation; Access to Finance; Decentralization  of Economic Development.  Deze zullen in de periode 11 maart 2013 tot en met 21 april 2013 praktisch uitvoerbare actieplannen  opstellen.

Deze actieplannen zullen een bijdrage moeten leveren aan duurzame verbetering van het nationaal concurrentievermogen (national competitiveness)  van ons land. Er zal hierbij worden samengewerkt met o.a. Compete Caribbean en Caribbean Growth Forum.

De officiele launch van het Caribbean Growth Forum (CGF)  in Suriname zal op 18 maart a.s. plaatsvinden door de Competitive Unit Suriname.

The Caribbean Growth Forum  is een initiatief van Inter-American  Development Bank (IDB), Compete Caribbean  Program, World Bank en Caribbean Development  Bank (COB) in samenwerking met United Kingdom Agency for International Development (DFID) en Canadian International Development  Agency (CIDA).

Het doel van de CGF is het identificeren van problemen die zorgen voor belemeringen van de ontwikkeling en groei van de private sector en praktisch uitvoerbare oplossingen te identificeren voor de ontwikkeling en groei van de private sector ontwikkeling en groei.

Datum: 18 maart 2013
Plaats : Lalla Rookh Ballroom (gebouw2)
Tijd     : 13:30 (inloop)
              14:00 (start)- 16:00